Spaghetti z tuńczykiem
Inny sposób na kultowe danie Włochów, idealne na lato.
1/2 puszki tuńczyka
/2 cebuli
1 łyżeczka oliwy
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki bulionu
1 łyżka koncentratu
2 plastry ananasa
30 g razowego spaghetti
1/2 małej cebuli pokroić drobno, zeszklić w rondlu na łyżeczce olwiy. Dodoać przeciśnięty ząbek czosnku. Podlać pół szklanki bulionu i dusić ok. 5 minut. Dodać łyżkę koncetratu pomidorowego. Wymieszać i zmiksować na drobną masę. Dodać pół puszki tuńczyka w sosie własnym i dwa plastry ananasa pokrojonego w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Podawać z 30 g makaronu.
Ilość porcji 1
Wartość odżywcza porcji: białko 20,8 g , tłuszcz: 8,8 g, węglowodany :38,1 g, błonnik : 3,2 g, kcal: 277
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz