sobota, 19 maja 2012

Jajo w sałacie

1 jajko na twardo
1 pomidor
kilka liści sałaty
1/2 cebuli
1 ogórek małosolny
2 łyżki jogurtu
1 łyżka tartego chrzanu

1 jajko ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki, ułożyć na liściach sałatki wraz z pomidorem pokrojonym w ósemki. Całość posypać posiekaną cebulką i porojonym w kosteczkę ogórkiem małosolnym. Dodać dwie łyżki kukurydzy. Polać 2 łyżkami jogurtu naturalnego i łyżką chrzanu. doprawić według gustu ziołąmi prowanslaskimi.
Ilość porcji: 1
Wartości odżywcze  dla porcji: 18,1 g białka, 3,8 g tłuszczu, 26,9 g węglowodanów, 6,8 g błonnika, 213 kcal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz