Bardzo elegancka przystawka oraz pyszna przekąska dla każdego smakosza. Sycąca i pełna białka. Równie dobrze smakuje na ogórku co na pełnoziarnistej kanapce.
Składniki:
2 szklanki krewetek gotowanych
2 łodygi selera, pokrojone
1 łyżka cebuli czerwonej, posiekanej
2 łyżki majonezu light
1 łyżka odtłuszczonego jogurtu greckiego
sól i świeżo mielony pieprz
30 cienkich plasterków ogórka (około 1 duży)
posiekanego szczypiorku do przybrania
Przepis:
Połącz krewetki, seler, cebulę, majonez, jogurt, i doprawić do smaku pieprzem i solą. Ułóż ogórki na półmisku, dopraw solą i ułóż na nich po łyżce sałatki. Po wierzchu posyp szczypiorkiem.
Ilość porcji: 4 • Wielkość porcji: 1/4 sałatki, 1/4 ogórka Kalorie: 117.5 • Tłuszcz: 2.8 g • Białko: 18.8 g • Węglowodany: 3.7 g • Błonnik: 1.0 g
oryginalny przepis: www.skinnytaste.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz