Panzella to toskańska sałatka z czerstwego pieczywa. Idealna na letnie obiady. Lekko i smaczna. Jej sekretem są świeże składniki z których jest zrobiona. Jeśli nie posiadasz kilkudniowego pieczywa, podpiecz kromki w tosterze.Składniki: 8 średnich dojrzałych pomidorów, pokrojonych w kostkę
1 szklanka ogórka, pokrojonego w kostkę
1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
10 liści bazylii, posiekanych
1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
3 kromki chleb
sól i świeżo mielony pieprz do smakuPrzepis:
Lekko spryskaj chleb oliwą z oliwek i dopraw odrobiną soli, grilluj na średnim ogniu, aż tosty ładnie się zarumienią. Zdejmij z ognia i pokrój w kostkę. Odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj pomidory, ogórka, czerwoną cebule, bazylie, oliwę z oliwek, oraz dopraw solą i pieprzem. Pozostaw na około 30 minut, aż smaki się połączą. Dodaj kostki chleba i wymieszaj. Podawaj w osobnych miseczkach.Ilość porcji: 8 • Wielkość porcji: 1 szklanka •
Kalorie: 104.3 • Tłuszcz: 2.9 g • Białko: 3.1 g • Węglowodany: 17.7 g • Błonnik: 2.2 g
oryginalny przepis: www.skinnytaste.com
1 szklanka ogórka, pokrojonego w kostkę
1/2 czerwonej cebuli, posiekanej
10 liści bazylii, posiekanych
1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
3 kromki chleb
sól i świeżo mielony pieprz do smakuPrzepis:
Lekko spryskaj chleb oliwą z oliwek i dopraw odrobiną soli, grilluj na średnim ogniu, aż tosty ładnie się zarumienią. Zdejmij z ognia i pokrój w kostkę. Odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj pomidory, ogórka, czerwoną cebule, bazylie, oliwę z oliwek, oraz dopraw solą i pieprzem. Pozostaw na około 30 minut, aż smaki się połączą. Dodaj kostki chleba i wymieszaj. Podawaj w osobnych miseczkach.Ilość porcji: 8 • Wielkość porcji: 1 szklanka •
Kalorie: 104.3 • Tłuszcz: 2.9 g • Białko: 3.1 g • Węglowodany: 17.7 g • Błonnik: 2.2 g
oryginalny przepis: www.skinnytaste.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz