Składniki:
1 szklanka mąki razowej lub przennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 duży banan, dojrzały
1 filiżanka mleka
3 duże białka jaj
2 łyżeczki oliwy
1 łyżeczka wanilii lub aromatu waniliowego
1/4 filiżanki czekoladowych groszków
Przepis:
Wymieszać wszystkie suche składniki w misce. Połącz mleko, białko jaja, oliwę, wanilie i rozgniecione banany w innym naczyniu i mieszaj aż ciasto będzie gładkie. Połączyć mokre i suche składniki i dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Rozgrzej dużą patelnie na średnim ogniu.
Lekko spryskać patelnie oliwą i wlej 1/4 ciasta na naleśniki. Dodać 1 łyżeczkę groszków czekoladowych w każdy naleśnik. Kiedy na naleśnikach zaczyna tworzyć się bańki a krawędzie zaczną odchodzić, obróć naleśnik.Powtórzyć z resztą ciasta.
Ilość porcji: 6 • Wielkość porcji: 2 pancakesy
Kalorie: 179.6 • Tłuszcz: 5.2 g • Białko: 5.9 g • Węglowodany: 28.4g • Błonnik: 2.5 g • Cukier: 10 g
oryginalny przepis: www.skinnytaste.com
Kalorie: 179.6 • Tłuszcz: 5.2 g • Białko: 5.9 g • Węglowodany: 28.4g • Błonnik: 2.5 g • Cukier: 10 g
oryginalny przepis: www.skinnytaste.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz